Sałatka z bobem, boczkiem i młodymi ziemniakami
SKŁADNIKI: ( 3 porcje po 280 g ) 1 porcja = 330 kcal
- 270 g ugotowanego, obranego z łupinek bobu
- 100 g boczku
- pół pęczka koperku
- 400 g ugotowanych, młodych ziemniaków
- ząbek czosnku
- mała cebulka
- sól i pieprz
WYKONANIE:
1. Ziemniaki pokroić w plasterki, przełożyć do miski. 2. Koperek i cebulę drobno posiekać, dodać do ziemniaków. 3. Ugotowany bób obrać z łupinek i dodać do miski z pozostałymi składnikami. 4. Boczek pokroić w plasterki. 5. Na rozgrzanej patelni usmażyć boczek na rumiano. Dodać posiekany czosnek i chwile wspólnie podsmażyć, całość przełożyć do sałatki. 6. Dokładnie wymieszać składniki.
ZAPRASZAM NA FILM Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Bób gotowany29727020.521.0853.06 Ziemniaki gotowane3444006.840.480.04 Koperek250.170.060.35 Boczek wędzony i parzony31910013291.4 Cebula (świeża)24600.660.064.58 Czosnek750.320.031.65 Podsumowanie:993840 g41.51 g30.62 g141.08 g