Sałatka z białych i zielonych szparagów z awokado

Sałatka z białych i zielonych szparagów z awokado
przepis:

150 g białych szparagów

150 g zielonych szparagów

1 awokado

1 czerwona cebula

sól, pieprz

2 łyżki oleju

1 łyżka soku z cytryny

2 łyżki posiekanej bazylii

1 łyżka cukru

Białe szparagi obrać, z zielonych usunąć twarde końcówki.

Szparagi ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru.

Po ugotowaniu szparagi zahartować w wodzie z lodem, osuszyć i pokroić na 2-3 centymetrowe kawałki.

Z awokado usunąć pestkę i skórkę, a następnie pokroić.

Cebulę pokroić w piórka.

Z soku z cytryny, oleju i bazylii zrobić sos. Dodać sól i pieprz.

Szparagi wymieszać z awokado, cebulą i sosem.

Zdjęcie - Sałatka z białych i zielonych szparagów z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów