Sałatka z awokado, ziemniaków, szparagów i rukoli

Sałatka z awokado, ziemniaków, szparagów i rukoli
przepis:

1 awokado

ok. 200 g zielonych szparagów

2 ugotowane ziemniaki

garść listków rukoli

1 czerwona cebula

sól, pieprz

1 łyżka oleju

sok z cytryny

Szparagi ugotować w wodzie z dodatkiem soli i niewielkiej ilości cukru, a następnie zahartować w zimnej wodzie.

Szparagi osuszyć, pokroić na kawałki.

Z awokado usunąć pestkę, miąższ pokroić, skropić sokiem z cytryny.

Ziemniaki pokroić w kostkę.

Cebulę pokroić w piórka.

Ziemniaki, awokado, szparagi, cebulę i rukolę wymieszać. Dodać sól i pieprz, skropić olejem.

Zdjęcie - Sałatka z awokado, ziemniaków, szparagów i rukoli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów