Sałatka z awokado, szparagów, ziemniaków i łososiem

Sałatka z awokado, szparagów, ziemniaków i łososiem
przepis:

20 dag zielonych szparagów

3 ugotowane ziemniaki

1 awokado

10 dag wędzonego łososia

1 łyżka posiekanego koperku

sól, pieprz

1 łyżka oleju

sok z  połowy cytryny

Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować.

Awokado przepołowić, usunąć pestkę , obrać ze skórki, skropić sokiem z cytryny i pokroić.

Ostudzone szparagi pokroić na 2-3 cm kawałki.

Ziemniaki  pokroić na ósemki.

Szparagi, awokado i ziemniaki wymieszać  z  kawałkami łososia i koperkiem.

Dodać sól, pieprz, koperek, skropić sokiem z cytryny i olejem

Zdjęcie - Sałatka z awokado, szparagów, ziemniaków i łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów