Sałatka z awokado, kiwi i serem
Moja kolejna improwizowana sałatka z tego co znalazłam w lodówce. Lekka, pełna smaków i kolorów… Słodka w smaku i pełna witamin! Dla mnie idealna!
SKŁADNIKI:
mix sałat
1/2 awokado
1 kiwi 1
kulka mozzarelli (użyłam light)
50 g ricotty
3 łyżki orzechów włoskich
pestki wydrążone z 1/2 granatu
garść kiełków słonecznika
miodowy winegret:
1 łyżka miodu,
1,5 łyżki octu jabłkowego,
4 łyżki oliwy
Sałaty rozłożyć na półmisku. Awokado, kiwi obrać i wraz z mozzarellą pokroić w cienkie półplastry. Kiełki słonecznika, awokado, kiwi, mozzarellę i kawałki ricotty ułożyć na talerzu wg własnego pomysłu i kreatywności Całość posypać wydrążonymi pestkami z granatu i posiekanymi orzechami. Dressing: w szklaneczce wymieszać dokładnie miód z octem jabłkowym, dodać oliwę i mieszać do połączenia składników.