Sałatka szparagowa z oscypkiem
Lekka sałatka z grillowanymi szparagami, trzeba jeść szparagi puki sezon jeszcze trwa oczywiście jeżeli lubicie szparagi bo ja nigdy nie mogę się nimi najeść :-) Polecam
Dresing
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- szczypta soli
Wszystkie składniki dresingu włożyć do filiżanki wymieszać i odstawić.
składniki sałatki
- 1/2 pęczka szparagów
- 5 grubych plastrów sera oscypek
- 2 łyżeczki suszonej bazylii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Szparagi grillować na posmarowanej tłuszczem patelni. Ser posmarować oliwą i posypać ziołami - grillować na rumiano z obu stron, wszystkie składniki przełożyć na talerz i polać dresingiem - podawać na ciepło.
Smacznego
Wydrukuj przepis