Sałatka ryżowa z selerem naciowym, kukurydzą i jabłkiem

Sałatka ryżowa z selerem naciowym, kukurydzą i jabłkiem
Zdjęcie - Sałatka ryżowa z selerem naciowym, kukurydzą i jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka ryżowa z selerem naciowym, kukurydzą i jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka ryżowa z selerem naciowym, kukurydzą i jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka ryżowa z selerem naciowym, kukurydzą i jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka ryżowa z selerem naciowym, kukurydzą i jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 100 g ryżu
  • 200 g selera naciowego
  • 200 g kukurydzy z puszki lub ugotowanej
  • 200 g jabłka
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 45 ml oleju Oliwier z oliwą z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • sok z 1/2 cytryny
Przygotowanie

Ryż gotujemy al dente (aby pozostał sprężysty) przez około 10-12 minut w osolonym wrzątku. Następnie przelewamy zimną wodą i odsączamy.


Jabłko kroimy w cienkie półplasterki i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ciemniało.


Selera obieramy z włókien i drobno kroimy razem z nacią.

Jogurt naturalny mieszamy z olejem i doprawiamy solą i pieprzem.


Wszystkie składniki sałatki mieszamy delikatnie w misce.


Przepis przygotowała autorka bloga www.osmykolorteczy.pl

Kategorie przepisów