Sałatka fasolowo-kukurydziana z czosnkiem
Kolejny przepis mojego teścia - z moimi poprawkami. Idealny na zimne, jesienne wieczory, gdy czujemy, że dopada nas przeziębienie ;) Nie radzę jeść jej rano, gdy mamy po chwili wyjść do pracy...
Sałatka fasolowo-kukurydziana z czosnkiem
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 puszka kukurydzy
- ok. 0,5 opakowania dużego jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- ok. 3-5 ząbków czosnku (zależy czy wolicie mocne, czy powalające z nóg...)
- sól, pieprz
Fasolkę i kukurydzę odsączamy i przekładamy do miseczki. W osobnym naczyniu mieszamy pozostałe składniki: jogurt, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Zostawiamy na ok. 15 minut, a następnie łączymy z fasolką i kukurydzą.