Sałatka – zielono-żółte trio
Kolorowo, zdrowo, tanio i ekspresowo, czego chcieć więcej? Na drugie śniadanie, lunch czy kolację-groszek, kukurydza i ogórek sprawdza się w każdej sytuacji.
Ilość porcji – 2
Czas wykonania – 10 min.
Stopień trudności – bardzo łatwy
Składniki:
- 240 g groszku konserwowego,
- 240 g kukurydzy konserwowej,
- 1 ogórek konserwowy lub kiszony ( wg uznania),
- 1 jajko ugotowane na twardo ( można dodać )
- ½ pęczka koperku,
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka majonezu,
- sól i pieprz do smaku.
Sposób wykonania:
- groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy,
- ogórka kroimy w kosteczkę,
- siekamy koperek,
- wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.