Sałatka – zielono-żółte trio

Sałatka – zielono-żółte trio

Kolorowo, zdrowo, tanio i ekspresowo, czego chcieć więcej?  Na drugie śniadanie, lunch czy kolację-groszek, kukurydza i ogórek sprawdza się w każdej sytuacji.

Zdjęcie - Sałatka – zielono-żółte trio  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ilość porcji –  2

Czas wykonania –  10 min.

Stopień trudności –  bardzo łatwy

 Składniki:

  • 240 g  groszku konserwowego,
  • 240 g kukurydzy konserwowej,
  • 1 ogórek konserwowy lub kiszony ( wg uznania),
  • 1 jajko ugotowane na twardo ( można dodać )
  • ½ pęczka koperku,
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób wykonania:

  1. groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy,
  2. ogórka kroimy w kosteczkę,
  3. siekamy koperek,
  4. wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Zdjęcie - Sałatka – zielono-żółte trio  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów