Ryżowe klopsiki z majerankiem i czosnkiem
Pomysł na obiad , coś innego zamiast zwyczajnych mielonych mielone z ryżem , mocno doprawione.
Ryżowe klopsiki z majerankiem i czosnkiem
Składniki:
30 dag mięso mielone
1 woreczek ryżu
3 ząbki czosnku
Majeranek
1 jajko
pieprz biały
1 cebula
1 łyżeczka oleju
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Do zimnego ryżu dodajemy mięso mielone- mieszamy. Dodajemy żółtko z jajka. Mieszamy. Cebule obieramy i siekamy podsmażamy na oleju na złoto. Dodajemy do ryżu z mięsem. Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem , solą, majerankiem i pieprzem do smaku. Wyrabiamy masę. Formujemy kotleciki i smażymy na złoto na oleju.