Roladki z wędzonego łososia z koperkiem, orzechami i serkiem mascarpone

Roladki z wędzonego łososia z koperkiem, orzechami i serkiem mascarpone

Zdjęcie - Roladki z wędzonego łososia z koperkiem, orzechami i serkiem mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Roladki z wędzonego łososia z koperkiem, orzechami i serkiem mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Roladki z wędzonego łososia z koperkiem, orzechami i serkiem mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 200 g wędzonego łososia (1 opakowanie)
  • 130 g serka mascarpone
  • 1 łyżka suszonego koperku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich
  • cytryna
  • szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie Plastry łososia wyjąć z opakowania i rozłożyć na desce. Do serka mascarpone dodać zmielone orzechy włoskie, suszony koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem, a potem dokładnie wymieszać. Serek nałożyć na plastry łososia i zrolować. Roladki schłodzić w lodówce.

 

Przed podaniem przekroić na połówki i udekorować plastrami cytryny, pokrojonym szczypiorkiem.

 

 

Przepis pochodzi z trufla3gotuje.blox.pl

Kategorie przepisów