Roladki z kurczaka ze szpinakiem i ricottą

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i ricottą

Zdjęcie - Roladki z kurczaka ze szpinakiem i ricottą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Roladki z kurczaka nadziewana szpinakiem i ricottą, ugotowane na parze.
Bardzo lekkie, dietetyczne i pyszne danie. Kurczak dzięki gotowaniu na parze jest wilgotny i soczysty, a szpinak z ricottą to połączenie doskonałe! Gorąco polecam!

SKŁADNIKI:
2 duże piersi z kurczaka
150 g świeżego szpinaku
60 g ricotty
sól
pieprz
czosnek
łyżka oliwy


Piersi kurczaka umyj, osusz i natnij wzdłuż tworząc z mięsa kotlecik w kształcie serca. Lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć szpinak. Podduś kilka minut, dopraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia. Do szpinaku dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj. Masę szpinakową nałóż na środek kotletów, dokładnie złóż i zepnij wykałaczkami. Przygotowane roladki gotuj na parze około 20-25 minut.

SMACZNEGO!


Zdjęcie - Roladki z kurczaka ze szpinakiem i ricottą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów