Roladki z kurczaka ze szpinakiem i ricottą
 
             
 
 Roladki z kurczaka nadziewana szpinakiem i ricottą, ugotowane na parze.
 Bardzo lekkie, dietetyczne i pyszne danie. Kurczak dzięki gotowaniu na parze jest wilgotny i soczysty, a szpinak z ricottą to połączenie doskonałe! Gorąco polecam!
 
 SKŁADNIKI:
 2 duże piersi z kurczaka
 150 g świeżego szpinaku
 60 g ricotty
 sól
 pieprz
 czosnek
 łyżka oliwy
 
 
 Piersi kurczaka umyj, osusz i natnij wzdłuż tworząc z mięsa kotlecik w kształcie serca. Lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem.
 Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć szpinak. Podduś kilka minut, dopraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia. Do szpinaku dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj. Masę szpinakową nałóż na środek kotletów, dokładnie złóż i zepnij wykałaczkami. Przygotowane roladki gotuj na parze około 20-25 minut.
 
 SMACZNEGO!
 
 
  
 
 
            