Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu

Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu
Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu


TOFU -Serek zawiera bogate źródło pełnowartościowego białka oraz tłuszczów roślinnych.
Serek jest bardzo delikatny i pyszny pochodzi z sklepu http://sklep.kuchnieswiata.com.pl/


składniki

1 szt bakłażan,
1 szt papryka pomarańczowa,
1/2 szt tofu,
pieprz kolorowy do smaku
1 ząbek czosnek,
olej rzepakowy
sól morska

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w długie cienkie plasterki . Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie myjemy plastry z soli i osuszamy . Grillujemy na grillu lub patelni grillowej. Paprykę pomarańczowa myjemy usuwamy gniazdo nasienne kroimy na ćwiartki i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min najlepiej na funkcję grill. Następnie wkładamy ją do woreczka .Zostawiamy na chwilę wyciągamy i obieramy z skórki. Obraną paprykę kroimy w paski . Każdy pasek kładziemy na pasku bakłażana. Dodajemy kawałek sera tofu . Do oliwy dajemy odrobinę soli i wyciśnięty czosnek mieszamy i kropimy środek bakłażana .Zwijamy w roladkę .


Kategorie przepisów