Roladki drobiowe z warzywami, zawinięte boczkiem

Roladki drobiowe z warzywami, zawinięte boczkiem
Zdjęcie - Roladki drobiowe z warzywami, zawinięte boczkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 700 gramów mielonego mięsa z kurczaka 
  • 1 papryka czerwona 
  • 1 cebula 
  • 11 plastrów wędzonego boczku 
  • 4 duże pieczarki 
  • olej Kujawski 3 ziarna
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej 
  • 1 łyżeczka papryki ostrej 
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego 
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na oleju Kujawski 3 ziarna podsmażamy cebulę, po chwili dodajemy paprykę i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. 

Farsz warzywny dodajemy do mielonego mięsa, doprawiamy papryką słodką, ostrą, czosnkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy dłońmi.

Formujemy niewielkie roladki. Każdą roladkę owijamy plasterkiem boczku. Układamy w naczyniu do pieczenia i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni góra dół termoobieg przez 25 minut.

Kategorie przepisów