Roladki drobiowe z oscypkiem
Będąc latem w górach miałam okazję jeść bardzo smaczne danie góralskie, które nie jest też jakoś specjalnie skomplikowane, żeby je odtworzyć. Filety drobiowe nadziewane oscypkami powinny być ciekawe nawet dla tradycjonalistów natomiast smak oscypka z pewnością wniesie trochę góralskich klimatów. W tym miejscu muszę powiedzieć, że ja za oscypkami nie przepadam ale roladki z nimi bardzo mi smakowały.
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 2 małe oscypki
- bułka tarta, mąka do panierowania
- jajko
- sól, pieprz
- masło
Filety przekroić wzdłuż, każdą porcję delikatnie rozbić. Tak przygotowane kawałki fileta posolić, posmarować masłem i ułożyć plasterki oscypka. Filety zwinąć w roladki, obtoczyć w mące, w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego:)