Rolada z polędwiczki wieprzowej z musem z ciecierzycy i przecieru pomidorowego, nadziewana zieloną fasolką szparagową
Przepis został przygotowany specjalnie dla Magazynu „Miasto Kobiet" i ukazał się w numerze 60/2014.
Składniki
(przepis na 4 osoby)
2 polędwiczki wieprzowe (ok 450 g)
4 łyżki przecieru pomidorowego
8 łyżek ugotowanej ciecierzycy
250 g zielonej fasolki szparagowej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Naciąć polędwiczkę wzdłuż i lekko rozbić, posolić i popieprzyć. Zmiksować przecier pomidorowy z ugotowaną ciecierzycą, doprawić solą i pieprzem i ułożyć na środku polędwiczki, a następnie położyć zieloną fasolkę szparagową. Zawinąć polędwiczkę w rulon, owinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30-35 minut. Pokroić w plastry i podawać.