Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami
Zdjęcie - Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 2 filety podwójne z kurczaka
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 30 dag sera
  • 30 dag pieczarek
  • 5 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz
  • olej Kujawski
Przygotowanie

Ser żółty mieszamy z majonezem i jajkami, doprawiamy solą i pieprzem. Masę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równamy. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach C. 


Filet z kurczaka przecinamy wzdłuż, a następnie rozbijamy na cieńsze płaty. Doprawiamy solą i pieprzem. 


Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. 


Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki, dorzucamy do cebuli i delikatnie dusimy. 


Na upieczoną i przestudzoną roladę wykładamy mięso, tak aby przykryć cały placek serowy. Na mięso przekładamy podduszone z cebulą pieczarki. Delikatnie, ale dokładnie zwijamy roladę wzdłuż dłuższego brzegu. 


Gotową przekładamy na blaszkę i pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach C.

Kategorie przepisów