Razowy makaron z pomidorami, kukurydzą i domowym pesto

Razowy makaron z pomidorami, kukurydzą i domowym pesto
Zdjęcie - Razowy makaron z pomidorami, kukurydzą i domowym pesto - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Razowy makaron z pomidorami, kukurydzą i domowym pesto - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Razowy makaron z pomidorami, kukurydzą i domowym pesto - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Razowy makaron z pomidorami, kukurydzą i domowym pesto - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Razowy makaron z pomidorami, kukurydzą i domowym pesto - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 400 g makaronu razowego (np. świderki)
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 200 g kukurydzy z puszki
  • 100 ml oleju Oliwier z oliwą z oliwek
  • 50 g parmezanu
  • 30 g orzeszków piniowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek bazylii
  • sól i pieprz
Przygotowanie

Orzeszki prażymy na suchej patelni. Studzimy.

W malakserze lub moździerzu rozdrabniamy bazylię z czosnkiem, parmezanem, orzeszkami piniowymi oraz 70 ml Oliwiera.

Makaron gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku. Następnie odcedzamy.

Na patelni rozgrzewamy 30 ml Oliwiera. Dodajemy pokrojone na pół pomidorki i krótko przesmażamy.

Gdy pomidorki zaczną lekko mięknąć, dodajemy kukurydzę oraz pesto i podgrzewamy.

Dodajemy makaron i oprószamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów