Razowe tosty z pastą z fasoli z orzechami i olejem lnianym

Razowe tosty z pastą z fasoli z orzechami i olejem lnianym
Zdjęcie - Razowe tosty z pastą z fasoli z orzechami i olejem lnianym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Razowe tosty z pastą z fasoli z orzechami i olejem lnianym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Razowe tosty z pastą z fasoli z orzechami i olejem lnianym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Razowe tosty z pastą z fasoli z orzechami i olejem lnianym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Razowe tosty z pastą z fasoli z orzechami i olejem lnianym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 300 g ugotowanej białej fasoli lub z puszki
  • 100 g orzechów laskowych
  • 40 ml oleju lnianego Kujawski
  • 15 ml soku z cytryny
  • 8 kromek razowego chleba
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
Przygotowanie

Orzechy pieczemy w 180ºC przez 15 minut lub do czasu, aż skórka zbrązowieje. Wyjmujemy i po chwili usuwamy brązowe skórki z orzechów.


Uprażone orzechy mocno rozdrabniamy w malakserze.

Dodajemy fasolę, olej lniany i sok z cytryny. Miksujemy do uzyskania gładkiej pasty.


Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Smarujemy tosty i dekorujemy natką pietruszki.



Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów