Racuchy ze smażonym twarogiem

Racuchy ze smażonym twarogiem

Zdjęcie - Racuchy ze smażonym twarogiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 40
  • Czas przygotowania: 20minut
  • Czas gotowania: 20minut

 

Jeśli jesteście fanami  langoszy to moje dzisiejsze racuchy przypadną Wam do gustu. Drożdżowe ciasto smażone na patelni bardzo przypomina węgierskie placki jednak smażony twaróg z delikatnie skarmelizowaną cebulką to jest argument, który jak dla mnie przemawia na korzyść tych placków. Warto spróbować.

Źródło: Kuchnia 05/2015

Składniki

Instrukcje

 

Z drożdży, łyżki mąki i odrobiny ciepłej wody zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Do miski przesiać pozostałą mąkę, sól, dodać rozczyn i wodę. Ma powstać gęste, ale lejące się ciasto. Odstawić na około 1-1,5 godź. W tym czasie na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać ser i smażyć tak długo na wolnym ogniu, aż będzie się ciągnął i rumienił.

Do ciasta dodać jajko i delikatnie wymieszać. Na średnio rozgrzany olej kłaść po łyżce ciasta i smażyć. Gdy na powierzchni pojawią się bąbelki położyć odpowiednią porcję smażonego sera, złożyć placek jak omlet i smażyć dalej na wolnym ogniu, aż w środku placek się dosmaży. Posolić. Podawać na gorąco.

Smacznego:)

 

Zdjęcie - Racuchy ze smażonym twarogiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów