Racuchy jaglane z bananami
Ugotowałam trochę za dużo kaszy dlatego powstały te racuchy. Delikatnie bananowe z nutką cynamonu na pewno będą smakowały wielbicielom słodkich śniadań. Można podać z miodem, ulubionym sosem owocowym lub z cukrem pudrem.
Składniki:
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 banan
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki pszennej
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Kaszę, obranego banana, szczyptę soli wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na gładką masę. Dodać jajko, mąkę oraz cynamon, dokładnie wymieszać. Na aptelni rozgrzać olej, nakładać łyżką porcję ciasta. Smażyć placuszki na rumiano z każdej strony. Po usmażeniu posypać np. cukrem pudrem lub polać miodem.
Smacznego:)