Pyszne trio, czyli kremowy dip, grissini i szynka szwardzwaldzka
- 300 g kremowego serka
- 2 łyżki pesto z bazylii
- 140 g grissini
- 90 g szynki szwarcwaldzkiej
- 1 łyżka drobno posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Szybkie danie, którym na pewno zachwycisz swoich gości. Wystarczy mieć pod ręką kilka produktów dobrej jakości, aby wyczarować w kilka minut przekąskę, którą można podać zarówno na wystawnym fingerfoodowym przyjęciu jak również na imprezie podczas meczu.
Żeby zaoszczędzić jeszcze więcej czasu, a także pieniędzy, proponuję Wam szybkie i wygodne zakupy. Dzięki CupoNation wszystkie niezbędne produkty do mojego dania znajdziesz na Frisco.pl W wygodny sposób zrobisz zakupy z dostawą prosto do domu i dodatkowo otrzymasz kupon rabatowy na 15zł!
Przepis pochodzi z książki "Good Food. Dinner-party dishes", wydawnictwa BBC Books 2012.
Sposób przygotowania:1. Wymieszaj serek z pesto, posyp orzeszkami i polej odrobiną oliwy.
2. Owiń grissini plasterkiem szynki. Jeżeli wolisz mniejsze kawałki, przełam grissini wpół.Grissini to niesłone, grube paluszki z ciasta drożdżowego w smaku przypominające herbatniki.
3. Od razu podawaj.
Ilość porcji: x 8 Czas przygotowania: 15min