Pstrąg w posypce migdałowo-orzechowej

Pstrąg w posypce migdałowo-orzechowej

2 pstrągi (wypatroszone)

3 łyżki masła

4 ząbki czosnku

sól

pieprz

suszony koperek (około 1 łyżki)

2 łyżeczki soku z cytryny

1 mała garstka migdałów

1 mała garstka orzechów

 

Rybę umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i odrobiną suszonego koperku. Skropić sokiem z cytryny. W środek każdej ryby włożyć po dużej łyżce masła.

Orzechy i migdały utrzeć w moździerzu. Z folii aluminiowej zrobić łódki. Do każdej łódki włożyć rybę a następnie folię lekko docisnąć. Wierzch ryby posmarować masłem, posypać rozgniecionymi migdałami i orzechami.

Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. około 200st. Pod koniec pieczenia folię rozłożyć a wytworzonym sosem, polać ryby i chwilkę podpiec.

 

 

 

Zdjęcie - Pstrąg w posypce migdałowo-orzechowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

Zdjęcie - Pstrąg w posypce migdałowo-orzechowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pstrąg w posypce migdałowo-orzechowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

mały pomocnik:

 

 

 

 

Zdjęcie - Pstrąg w posypce migdałowo-orzechowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

Zdjęcie - Pstrąg w posypce migdałowo-orzechowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Zdjęcie - Pstrąg w posypce migdałowo-orzechowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

Zdjęcie - Pstrąg w posypce migdałowo-orzechowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Kategorie przepisów