Pstrąg tęczowy na maśle z domowym makaronem i wstążkami marchewki

Pstrąg tęczowy na maśle z domowym makaronem i wstążkami marchewki
Chyba dawno nie było żadnej rybki, prawda? Czas nadrobić zaległości!
Pstrąg tęczowy na maśle
  • filet z pstrąga tęczowego
  • masło
  • sól
  • pieprz biały mielony
  • natka
dodatki
  • makaron wstążki - u mnie domowy
  • marchewka
  • cząstka cytryny
Zdjęcie - pstrąg tęczowy na maśle z domowym makaronem i wstążkami marchewki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pstrąga opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Posolić i prószyć białym mielonym pieprzem. Na patelni rozgrzać dosyć dużo masła i smażyć pstrąga - najpierw stroną ze skórką, polewając roztopionym masłem. Z każdej strony po około 3 minutki. Podałam z domowym makaronem i marchewką pociętą we wstążki (obieraczką do ziemniaków) i zblanszowaną na parze. Całość posypałam posiekaną natką i skropiłam sokiem z cytryny.

Kategorie przepisów