Pstrąg pieczony w migdałach i z orzechami

Pstrąg pieczony w migdałach i z orzechami
Zdjęcie - Pstrąg pieczony w migdałach i z orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pstrąg pieczony w migdałach i z orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 2 pstrągi
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • pieprz biały
  • cytryna
Przygotowanie Pstrągi wypatroszyć i opłukać w wodzie, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Ryby natrzeć solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Do każdej ryby włożyć po 2 łyżki masła, odstawić do lodówki na około 30 minut.


Z aluminiowej folii zrobić dwie łódki i do każdej z nich przełożyć rybę. Następnie posypać zmielonymi orzechami i płatkami migdałów. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 minut. Po tym czasie odwinąć folię i jeszcze piec przez 10 minut.



Przepis pochodzi z trufla3gotuje.blox.pl

Kategorie przepisów