Przekąska/śniadanie na Halloween - Frankestein kanapka

Przekąska/śniadanie na Halloween - Frankestein kanapka

Zdjęcie - Przekąska/śniadanie na Halloween - Frankestein kanapka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
SKŁADNIKI: ( ok 6 porcji )

  • awokado
  • łyżeczka soku z limonki
  • pół czerwonej cebuli
  • szczypta chili
  • sól
  • 3 kromki chleba razowego
  • 12 czarnych oliwek
  • 3 plastry żółtego sera
  • wykałaczki



WYKONANIE:

1. Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyciągnąć pestkę. Za pomocą łyżki wydrążyć miąższ.
2. Miąższ rozgnieść widelcem na pastę, dodać sok z limonki, posiekaną drobno czerwoną cebulę, szczyptę chili i sól. Dokładnie wymieszać.
3. Kromkę chleba przepołowić. Każdą połówkę posmarować pastą z awokado.
4. Plaster żółtego sera przekroić i wyciąć ząbki w kształcie włosów Frankesteina. Ułożyć na kromce.
5. Oczy i usta wyciąć z oliwek i ułożyć na kanapce. Pół oliwki nabić na przepołowioną wykałaczkę i wbić po bokach kanapki.


ZAPRASZAM NA FILM Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube



Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/

Kategorie przepisów