Przekąska/śniadanie na Halloween - Frankestein kanapka
SKŁADNIKI: ( ok 6 porcji )
- awokado
- łyżeczka soku z limonki
- pół czerwonej cebuli
- szczypta chili
- sól
- 3 kromki chleba razowego
- 12 czarnych oliwek
- 3 plastry żółtego sera
- wykałaczki
WYKONANIE:
1. Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyciągnąć pestkę. Za pomocą łyżki wydrążyć miąższ.
2. Miąższ rozgnieść widelcem na pastę, dodać sok z limonki, posiekaną drobno czerwoną cebulę, szczyptę chili i sól. Dokładnie wymieszać.
3. Kromkę chleba przepołowić. Każdą połówkę posmarować pastą z awokado.
4. Plaster żółtego sera przekroić i wyciąć ząbki w kształcie włosów Frankesteina. Ułożyć na kromce.
5. Oczy i usta wyciąć z oliwek i ułożyć na kanapce. Pół oliwki nabić na przepołowioną wykałaczkę i wbić po bokach kanapki.
ZAPRASZAM NA FILM Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/