Potrawka z fasoli i kabaczka w pomidorach

Potrawka z fasoli i kabaczka w pomidorach
Zdjęcie - Potrawka z fasoli i kabaczka w pomidorach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Potrawka z fasoli i kabaczka w pomidorach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Potrawka z fasoli i kabaczka w pomidorach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Potrawka z fasoli i kabaczka w pomidorach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Potrawka z fasoli i kabaczka w pomidorach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g ugotowanej białej fasoli (lub z puszki)
  • 400 g pomidorów
  • 350 g kabaczka
  • 50 ml Oliwiera z oliwą z oliwek
  • 50 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki mielonego kminku
  • ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • ¼ łyżeczki płatków chili
  • kilka gałązek oregano
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Kabaczka obieramy i kroimy w kostkę.

Pomidory parzymy wrzątkiem, a następnie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.

Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Dodajemy kabaczka, pokrojone pomidory, paprykę w proszku, chili, kminek oraz oregano.

Gdy całość lekko zmięknie, dodajemy ugotowaną fasolę i dusimy jeszcze 10 minut.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podajemy z pieczywem.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów