Polędwiczki z piersi kurczaka curry, z melonem, kiełkami fasoli i cukinią
Przyjemne, ciekawe, bardzo aromatyczne, pełne różnorodnych smaków, lekko orientalne danie w fenomenalnym kolorze.
Delikatne mięso, z soczystym melonem i cukinią, pikantnym curry i chrupiącymi kiełkami, z dodatkiem chińskiego, ryżowego makaronu.
Znakomite danie!
Polecam!
Składniki:
- 400g polędwiczek z piersi kurczaka
- opakowanie makaronu ryżowego
- 1 cukinia
- 4 plastry melona ( u mnie żółty)
- 1 puszka mleczka kokosowego (ok. 450ml)
- 3-4 łyżki kiełków fasoli
- 1 cebula dymka
- 3-4 łyżeczki curry
- sól, pieprz,czosnek
- olej do smażenia
Polędwiczki lekko rozbić.
Przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i curry.
Odstawić na jakiś czas do przegryzienia się.
Mięso usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Do mięsa dodać pokrojonego w dużą kostkę melona, cebulkę dymkę, cukinię pokrojoną w pół plasterki oraz kiełki.
Całość chwilę podsmażyć.
Dodać mleko kokosowe, resztę curry.
W razie potrzeby dosolić i dopieprzyć.
Makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Polędwiczki ułożyć na makaronie, całość polać sosem.