Polędwiczki z kurczaka w serowej panierce
Składniki:
- 9 polędwiczek z kurczaka
- 50 g sera grana padano
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 jajka
- 50 g mąki pszennej
- olej Kujawski z pierwszego tłoczenia do smażenia
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Polędwiczki z kurczaka czyścimy z błonek, doprawiamy solą i pieprzem. Na jednym z trzech talerzy na drobnych oczkach ścieramy ser grana padano i mieszamy z bułką tartą. Na drugim talerzu rozmącamy jajka, na trzeci talerz wysypujemy mąkę.
Mięso panierujemy kolejno w mące, jajku, a na samym końcu w serowej panierce.
Na patelni rozgrzewamy olej Kujawski z pierwszego tłoczenia i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z dwóch stron.
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 3