Polędwiczka wieprzowa teryiaki
 
             
 
 
 Japońska marynata teryiaki, to jedna z królujących u nas marynat do mięsa. 
 Ubóstwiamy ją!:)
 
 Marynuję w ten sposób, wszystko co się da, a jednak za każdym razem powstaje nowa, mięsna bomba smakowa:)
 To jeden z moich ulubionych sposobów na przygotowanie smacznego mięsiwa:) 
 Łosoś teryiaki, kaczka, kurczak, to wszystko już u nas gościło. 
 Teraz, przyszła pora na delikatną, polędwicę wieprzową. 
 
 Polędwiczka wieprzowa teryiaki, to był również strzał w dziesiątkę! 
 Kruche, soczyste, rozpływające się w ustach mięso, podrasowane intensywnymi, pikantnymi przyprawami.
 Pyszności!;)
 Polecam każdemu.
 
 Składniki:
- 1 polędwica wieprzowa (ok. 500g)
- olej do smażenia
marynata
- 0.4 szklanki sosu teryiaki
- 3 łyżeczki soku z limonki
- 2 łyżeczki miodu
- 1 ząbek czosnku
- 0.5 łyżeczki posiekanej papryczki chili
- 0.5 łyżeczki startego imbiru
- sezam
Polędwicę pokroić na plastry.
 Mięso delikatnie rozbić dłonią.
 Składniki na marynatę wymieszać.
 Zamarynować nią mięso.
 Mięso włożyć na kilka godzin do lodówki.
 Polędwiczkę smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, przez kilka minut.
 Gotowe polędwiczki posypać sezamem.
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
            