Polędwiczka duszona w piwie z cebulą

Polędwiczka duszona w piwie z cebulą

Piwo i cebula to świetne połączenie, przekonałam się o tym już wielokrotnie. Dzisiaj do tego  zestawu proponuję dorzucić delikatne mięsko polędwiczki wieprzowej i na niedzielę powstanie wspaniały obiad. Mięso podałam do fasolki szparagowej i surówki z pora i marchewki.

Zdjęcie - Polędwiczka duszona w piwie z cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 2 cebule
  • szklanka piwa
  • sól, pieprz, majeranek

Na patelni rozgrzać olej. Polędwiczkę pokroić na plastry i delikatnie rozgnieść ręką. Położyć plastry mięsa na patelni i obsmażyć z obydwóch stron. Dodać cebulę i krótko przesmażyć. Wlać piwo i dusić ok. 30 min. Doprawić do smaku sola, pieprzem i majerankiem.

Smacznego:)

Kategorie przepisów