Płatki ryżowe z brzoskwiniami i migdałami
Dzisiaj mam dla Was przepyszna propozycje na śniadanie - płatki ryżowe z brzoskwiniami i migdałami! Pogoda nas nie rozpieszcza i osobiście rano nadal preferuje ciepłe posiłki :) Dzisiejsza propozycja jest syta, delikatna, słodka i te chrupiące migdały.... Naprawdę pyszne początek dnia - bardzo gorąco polecam!
SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych błyskawicznych Kupiec
200 ml mleka
4 połówki brzoskwiń z puszki
10 g płatków migdałowych
Brzoskwinie zmiksuj na mus. Płatki ryżowe podpraż na suchej patelni na złoty kolor.
Mleko zagotuj, wsyp płatki ryżowe i zagotuj. Dodaj mus brzoskwiniowy i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.
Ryż przełóż do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.
Dla użytkowników speedcooka: do naczynia miksującego włóż brzoskwinie iz miksuj - prędkość 8 czas, 15 sekund, załóż mieszadło, wlej mleko i podgrzej - gotowanie 80 stopni, prędkość 1. Następnie dodaj płatki ryżowe i gotuj 2 minuty. Gotowe płatki przełóż do miseczki i posyp podprażonymi płatkami migdałowymi.
Smacznego: )
1 porcja zawiera średnio:
energia: 307 kcal
białko: 8,6 g
węglowodany: 64 g
błonnik: 3,8 g
tłuszcze: 3,2 g
cholesterol: 7,4 mg