Placuszki z bananami i wiórkami kokosowymi
Placuszki z bananami i wiórkami kokosowymi
/około 8 placuszków/
2 banany
3 łyżki otrębów pszennych
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka siemienia lnianego wymieszanego 1/4 szklanki letniej wody
1/3 szklanki mleka
płatki kokosowe
jogurt kozi
Obrać banany i odciąć końcówki. Umieścić je w misce i ugnieść dokładnie widelcem. Dodać otręby, wiórki i siemię. Wymieszać. Wlać mleko i ponownie bardzo dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni do naleśników (bez tłuszczu) przez 3 minuty z obu stron (placuszki powinny ładnie odchodzić od patelni.
Podawać z jogurtem kozim, ale zwykły naturalny również będzie pasować. Posypać płatkami kokosowymi.
Smacznego!