Placuszki bananowe FIT - bez glutenu i nabiału
SKŁADNIKI: ( 18 placuszków ) 249 kcal
- jajko
- banan
- łyżka mąki ( kokosowej, ryżowej lub pszennej )
- łyżeczka wiórków kokosowych
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- łyżeczka oleju kokosowego
WYKONANIE:
1. Banana pokroić na mniejsze części.
2. Do blendera dodać jajko, banana, mąkę, wiórki i cynamon. Zmiksować na gładką masę.
3. Na posmarowaną olejem kokosowym, rozgrzaną patelnie nakładać łyżką porcje ciasta. Zmniejszyć temperaturę i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor.
4. Podajemy z dodatkiem świeżych owoców - borówek, malin,truskawek lub z syropem klonowym.
ZAPRASZAM NA FILM - Placuszki bananowe ! Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:
Jajko
• kalorie: 73 • masa: 50 • białka: 7 • tłuszcze: 5 • węglowodany: 0
Mąka kokosowa
• kalorie: 47 • masa: 15 • białka: 1.65 • tłuszcze: 3.6 • węglowodany: 1.95
Banan
• kalorie: 89 • masa: 100 • białka: 1 • tłuszcze: 0.3 • węglowodany: 22
Wiórki kokosowe
• kalorie: 40 • masa: 6 • białka: 0.41 • tłuszcze: 3.87 • węglowodany: 1.42
Podsumowanie:
• kalorie: 249 • masa: 171 g • białka: 10.06 g • tłuszcze: 12.77 g • węglowodany: 25.37 g