Piklowane buraki

Zdjęcie - Piklowane buraki do mięsa albo np. sera - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Piklowane buraki do mięsa albo np. sera - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • Buraki 4 sztuki
  • Cebula 1 sztuka
  • 200ml octu winnego jabłkowego
  • 100 g cukru
  • Woda 2 szklanki
  • Kminek mielony
  • Sól
  • Olej Kujawski 3 Ziarna
Przygotowanie

Gotujemy 2 szklanki wody, dodajemy ocet, cukier, kminek mielony, sól, po czym ponownie zagotowujemy i dodajemy buraki pokrojone w cienkie plastry oraz cebulę, gotujemy do momentu aż brzegi cebuli zrobią się buraczkowe. Schładzamy buraki polewamy je 2-3 łyżkami oleju i podajemy jako dodatek do ryb wędzonych lub mięsa.



Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów

Podobne przepisy