Piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami
Przepis na to danie znalazłam na opakowaniu serka mascarpone, a że już nie raz w ten sposób wzbogaciłam się o ciekawe danie to i teraz nie wyrzuciłam pudełka. Zapiekanka jest bardzo dobra i napewno przypadnie Wam do gustu jeśli lubicie niżej wymienione składniki. Wszystkie doskonale się łączą a serek mascarpone to taka kropka nad i.
Składniki:
- 250 g serka mascarpone
- 2 filety z piersi kurczaka
- 1 szalotka
- puszka zielonego groszku
- 2 pomidory
- 1 łyżka oliwy
- 2o g masła
- sól, pieprz
- zielona pietruszka
Umyte i osuszone pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Szalotkę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i olej, obsmazyć pokrojone w kostkę piersi. Dodać pieczarki i szalotkę, przyprawić solą i pieprzem, dodac serek mascarpone. W naczyniu żarodopornym wymieszać, pieczarki z kurczakiem, dodać sparzone i obrane ze skórki pomidory oraz groszek. Wszystko razem wymieszac i wstawić do piekarnika na 25-30 minut. Podawać z ryżem.
Smacznego:)