Piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami

Piersi z kurczaka z mascarpone i  pieczarkami

Przepis na to danie znalazłam na opakowaniu serka mascarpone, a  że już nie raz w ten sposób wzbogaciłam się o ciekawe danie to i teraz nie wyrzuciłam pudełka. Zapiekanka jest bardzo dobra i napewno przypadnie Wam do gustu jeśli lubicie niżej wymienione składniki. Wszystkie doskonale się łączą a  serek mascarpone to taka kropka nad  i.  

Zdjęcie - Piersi z kurczaka z mascarpone i  pieczarkami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 1 szalotka
  • puszka zielonego groszku
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka oliwy
  •  2o g masła
  • sól, pieprz
  • zielona pietruszka

Umyte i osuszone pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Szalotkę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać  masło i olej, obsmazyć pokrojone w kostkę piersi. Dodać pieczarki i szalotkę, przyprawić solą i pieprzem, dodac serek mascarpone. W naczyniu żarodopornym wymieszać, pieczarki z kurczakiem, dodać sparzone i obrane ze skórki pomidory oraz groszek. Wszystko razem wymieszac i wstawić do piekarnika na 25-30 minut. Podawać z ryżem.

Smacznego:)

Kategorie przepisów