Piersi kurczaka duszone z borowikami

Piersi kurczaka duszone z  borowikami

Testuję nowy produkt Delimano, patelnię ceramiczną o nazwie Dry Cooker Ceramica. Więcej możecie poczytać na tej stronie.

Moje pierwsze wrażenia? Niesamowite jak z niewielką ilością tłuszczu można upiec mięsa, roladki, placuszki. Mięso nie przywiera i jest soczyste. Problemem mogą być otwory umieszczone centralnie w dnie. Przy dużej ilości składników, podczas mieszania uciekają małe drobinki sosu na płytę.

składniki:

2 piersi kurczaka

1 cebula

mrożone borowiki

4 kapelusze suszonych grzybów

sól

pieprz

1 łyżka oleju

Cebulkę drobno pokroić, wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju (dałam nie całą łyżkę). Piersi kurczaka pokroić na kawałki, wrzucić do cebulki i smażyć. Namoczone kapelusze grzybów i rozmrożone borowiki pokroić w paski, dołożyć do reszty składników.  Doprawić solą i pieprzem. Przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu. Podczas duszenia dolałam odrobinę wywaru drobiowego.



 

 

 

Zdjęcie - Piersi kurczaka duszone z  borowikami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Piersi kurczaka duszone z  borowikami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów