Pierożki z szpinakiem, serkiem i kaszą perłową

Pierożki z szpinakiem, serkiem i kaszą perłową
Moje ulubione pierożki z kaszą szpinakiem i serkiem

Pierożki z szpinakiem serkiem i kaszą perłową

składniki
1 woreczek kaszy perłowej Kupiec
2 garście szpinaku świeżego,
2 ząbki czosnek,
1 szt serek topiony Hochland
1/2 kg mąki,
Sól,
3 łyżki oleju,
1 szklanka wody

Robimy ciasto na pierogi. Mąkę wsypujemy na stolnicę do szklanki gorącej wody dajemy sól do smaku i 3 łyżki oliwy wlewamy tą mieszankę do maki i wrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy wycinamy kołka.
Farsz. Gotujemy kasze perłową. Po ugotowaniu studzimy ją. Szpinak myjemy gotujemy ok 6-7 min. Odcedzamy. Miksujemy z serkiem topionym i wyciśniętym czosnkiem . Taki mus dodajemy do kaszy mieszamy . doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Farsz nakąłdamy na kołka.Nakrywamy drugim kółkiem i sklejamy .Gotujemy w osolonej wodzie.


Kategorie przepisów