Pierogi ze szpinakiem, ricottą i łososiem

Pierogi ze szpinakiem, ricottą i łososiem
przepis:

 .

2 łyżki ugotowanego i posiekanego szpinaku

2-3 łyżki serka ricotta

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

1 łyżeczka masła

W rondelku rozpuścić masło, przesmażyć na nim szpinak, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać zmiażdżony ząbek czosnku. Ostudzić.

 .

 .

1 dzwonko łososia  obrać ze skóry, opłukać, osuszyć, a następnie skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Łososia ugotować na parze.

Zarobić ciasto na pierogi, rozwałkować je, wykrawać krążki i ułożyć na nim  masę serowo-szpinakową i kawałki łososia. Pierogi zalepić, ugotować w osolonej wodzie.

Podawać polane masłem z przesmażonymi listkami szałwi.

Zdjęcie - Pierogi ze szpinakiem, ricottą i łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierogi ze szpinakiem, ricottą i łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierogi ze szpinakiem, ricottą i łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów