Pierogi z kurkami i kaszą jaglaną

Pierogi z kurkami i kaszą jaglaną
przepis:

Farsz:

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

100 g kurek

1 cebula

sól, pieprz

olej

Ciasto na pierogi:

pszenna mąka

sól

gorąca woda

Cebulę pokroić w kostkę.

Kurki opłukać.

Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać kurki i je usmażyć. Na koniec grzyby doprawić solą i pieprzem.

Kurki ostudzić i pokroić drobno.

Kaszę wymieszać z grzybami.

Ciasto na pierogi rozwałkować, wykroić krążki, ułożyć na nich farsz, pozlepiać.

Pierogi ugotować w osolonej wodzie.

Po ugotowaniu pierogi można odsmażyć na rozgrzanym klarowanym maśle.

Zdjęcie - Pierogi z kurkami i kaszą jaglaną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów