Piernik last minute

Składniki:
- 20 g kakao
- 200 g cukru
- 3 jajka
- 100 ml oleju Kujawski 3 ziarna
- 130 ml mleka
- 400 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 280 g dżem wiśniowy
- 1 opakowanie galaretki wiśniowej
Przygotowanie:
W dużej misce ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy kakao oraz dwie łyżki dżemu wiśniowego. Mieszamy masę. Do osobnej miski wsypujemy mąkę i sodę oczyszczoną. Łączymy suche składniki z mokrymi. Dodajemy olej i mleko, a następnie całość dokładnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piernik pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 40-50 minut lub do suchego patyczka.
W garnku podgrzewamy dżem. Dodajemy do niego galaretkę i mieszamy, aż do jej rozpuszczenia. Studzimy. Gdy nadzienie zgęstnieje, kroimy wystudzone ciasto na kilka części i przekładamy je masą z dżemu.
Czas przygotowania: 2 godziny
Ilość porcji: 6