Pieczona kiełbasa z papryką, pomidorami, czosnkiem i ziołami
Pieczona kiełbasa
Przygotowanie tego prostego i pysznego przepisu na pieczoną kiełbasę z papryką zajmuje mniej niż 30 minut. Ulubione kiełbaski, kolorowa, słodka i ostra papryka, cebula i soczyste pomidorki z oliwą z oliwek, oregano, tymiankiem, bazylią i czosnkiem to prawdziwa uczta dla całej rodziny.
- bardzo łatwy i szybki przepis
- kilka prostych i łatwo dostępnych składników
- pyszna i aromatyczna potrawa, którą przygotujesz dosłownie w kilka chwil
Składniki*:
- 5-6 ulubionych, krótkich kiełbasek
- 1 żółta papryka pokrojona w paseczki
- 1 zielona papryka pokrojona w paseczki
- papryczka chili, pokrojona
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 1 posiekane ząbki czosnku
- tymianek, oregano i bazylia do posypania potrawy
- curry w proszku
- oliwa z oliwek
- pomidory (malinowe, pokrojone na kawałki, koktajlowe, winogronowe - co pod ręką :)
- sól, pieprz lub płatki chili do posypania
*to jest jeden z tych przepisów, do których przygotowania możesz wykorzystać to, co akurat masz pod ręką lub w lodówce :)
Przepis:
- Wszystkie składniki ułożyć jedną warstwą na blaszce do pieczenia. Posypać ziołami, oprószyć solą, pieprzem lub płatkami chili i skropić oliwą z oliwek. Blaszkę wstawić do mocno nagrzanego piekarnika z funkcją grilla - piec przez 8-10 minut (uważając, aby nie przypalić warzyw). Piec do momentu, aż warzywa zmiękną, a kiełbaski ładnie się zarumienią.
Pieczone kiełbaski z warzywami podajemy z ulubionymi sosami o świeżym, chrupiącym chlebem :)
Miłego gotowania!
Cieszę się, że tutaj jesteś i mam nadzieję, że jeszcze mnie odwiedzisz :)