Pieczarki duszone z czosnkiem i parmezanem

Pieczarki duszone z czosnkiem i parmezanem
Zdjęcie - Pieczarki duszone z czosnkiem i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 30
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 20minuty

Pieczarki duszone w śmietanie z czosnkiem, parmezanem i dużą ilością pietruszki mogą być świetnym dodatkiem do mięsa. Chociaż ja uwielbiam je same, albo tylko z kaszą.

Składniki Instrukcje

Pieczarki umyć, jeśli są duże pokroić na 4 części ale do tego dania pasują małe w całości.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać pieczarki i smażyć kilka minut na małym ogniu. Wlać około 1 szklanki wody i dusić około 10 min. Wlać śmietankę i gotować 3-4 minuty, aż sos zgęstnieje. Dodać starty parmezan, natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego:)

Zdjęcie - Pieczarki duszone z czosnkiem i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów