Pęczak z bakłażanem i fasolką szparagową

Pęczak z bakłażanem i fasolką szparagową
przepis:

2 szklanki ugotowanego pęczaku

100 g fasolki szparagowej

1 mały bakłażan

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 łyżka przecieru pomidorowego

2 łyżki pasty z czerwonej papryki

olej do smażenia

pieprz, sól, chili

posiekana natka pietruszki

Fasolkę pokroić.

Bakłażan pokroić w kostkę.

Cebulę i czosnek pokroić.

Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, potem dodać fasolkę i bakłażan.

Warzywa podlać niewielką ilością wody, dodać sól, pieprz, chili i pastę z papryki, a kiedy warzywa zmiękną przecier pomidorowy.

Warzywa wymieszać z pęczakiem, posypać posiekaną natką pietruszki.

Zdjęcie - Pęczak z bakłażanem i fasolką szparagową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów