Peanut butter cookie dough z ciecierzycy
 
             
 
 Przedstawiam deser, który nie ma dobrej polskiej nazwy. Przypomina masę na ciasteczka, ale w przeciwieństwie do niej je się go na surowo. Moja wersja jest dużo zdrowsza, bardzo sycąca i przepyszna. Idealna dla wielbicieli masła orzechowego. 
 Peanut butter cookie dough z ciecierzycy
 - 200g ciecierzycy ze słoika, dokładnie przepłukanej
 - 50g gładkiego masła orzechowego bez cukru i soli
 - 50g mąki arachidowej lub zmielonych orzechów ziemnych
 - 30g erytrolu w proszku
 - szczypta koncentratu stewii w proszku
 - 15g mąki kokosowej
 - 75g mleka sojowego
 - 20g czekolady 90%
 
 1) Wszystkie składniki oprócz czekolady zmiksować w blenderze.
 2) Wmieszać posiekaną czekoladę.
 3) Najlepiej schłodzić, ale pyszne jest też od razu.
 
 Czas przygotowania: 5 minut
 Liczba porcji: 2
 Kaloryczność jednej porcji: 490 kcal
 
 
            