Pasta z pieczonego bakłażana i cieciorki

Pasta z pieczonego bakłażana i cieciorki

Zdjęcie - Pasta z pieczonego bakłażana i cieciorki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Zdjęcie - Pasta z pieczonego bakłażana i cieciorki - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 350 g bakłażanów
  • 200 g ugotowanej cieciorki lub z puszki
  • 80 ml oleju Oliwier
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Bakłażany kroimy wzdłuż na pół. Skrapiamy połową Oliwiera i oprószamy solą. Pieczemy około 20 minut w temp. 180ºC. Następnie studzimy.

Miksujemy cieciorkę z czosnkiem i pieczonym bakłażanem bez skórki. W trakcie miksowania dolewamy 40 ml Oliwiera.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podajemy do pieczywa.

 

Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów