Pasta z bakłażana i fety

Zdjęcie - Pasta z bakłażana i fety - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

1 mały bakłażan

100 g fety

sól, pieprz

olej

Bakłażan przekroić wzdłuż. Połówki bakłażana ponacinać , skropić olejem, ułożyć na folii aluminiowej i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200º C.

Bakłażan piec ok. 50 min, aż miąższ będzie bardzo miękki.

Upieczone połówki bakłażana ostudzić. Następnie łyżką wyjąć z nich miąższ.

Miąższ bakłażana zmiksować dokładnie z fetą, dodać do smaku sól i pieprz.

 

Przepisy z tych kategorii

Pieczarki portobello faszerowane kuskusem

Pieczarki portobello faszerowa…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Drożdżowe paszteciki z mięsem
2

Drożdżowe paszteciki z mięsem

Kujawski Kujawski
Przepisy z szuflady

Cykoria zapiekana

Cykoria zapiekana

figmara figmara
figowe smaki

Wrapy z indykiem, rukolą, pomidorem i oliwką
1

Wrapy z indykiem, rukolą, pomi…

Beti Beti
kruche babeczki

Pieczarki faszerowane salami i mozzarellą

Pieczarki faszerowane salami i…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Kanapki opiekane z mozzarellą – caprese

Kanapki opiekane z mozzarellą…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Przepisy z tych kategorii

Pesto z rukoli  i pestek dynii
1

Pesto z rukoli i pestek dynii

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Babka ziemniaczana
3

Babka ziemniaczana

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Minitarty z ricottą i szparagami

Minitarty z ricottą i szparaga…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Tatar z tuńczyka.  Orientalny domowy piknik

Tatar z tuńczyka. Orientalny…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

"Krakersy" z ciasta chlebowego

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Pesto z młodych pędów sosny

Pesto z młodych pędów sosny

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir