Pasta z bakłażana i fety

Zdjęcie - Pasta z bakłażana i fety - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

1 mały bakłażan

100 g fety

sól, pieprz

olej

Bakłażan przekroić wzdłuż. Połówki bakłażana ponacinać , skropić olejem, ułożyć na folii aluminiowej i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200º C.

Bakłażan piec ok. 50 min, aż miąższ będzie bardzo miękki.

Upieczone połówki bakłażana ostudzić. Następnie łyżką wyjąć z nich miąższ.

Miąższ bakłażana zmiksować dokładnie z fetą, dodać do smaku sól i pieprz.

 

Przepisy z tych kategorii

Sernik z ananasem
2

Sernik z ananasem

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Omlet Caprese
1

Omlet Caprese

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Placuszki pełnoziarniste z ricottą i jabłkiem
1

Placuszki pełnoziarniste z ric…

Beti Beti
kruche babeczki

Ogórki z orzechowym twarożkiem
1

Ogórki z orzechowym twarożkiem

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Naleśniki z serkiem i śliwkami

Naleśniki z serkiem i śliwkami

figmara figmara
figowe smaki

Sernik japoński
2

Sernik japoński

napiecyku napiecyku
napiecyku

Przepisy z tych kategorii

Pasta z ciecierzycy i parmezanu

Pasta z ciecierzycy i parmezan…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Hummus z pieczonym burakiem
1

Hummus z pieczonym burakiem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Hummus z pieczoną papryką

Hummus z pieczoną papryką

KuraDomowa KuraDomowa
Smacznie Zdrowo Tanio

Wegetariańska pasta z ciecierzycy
1

Wegetariańska pasta z ciecierz…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Pasta z pieczonej papryki i czerwonej soczewicy
2

Pasta z pieczonej papryki i cz…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Pasty kanapkowe
2

Pasty kanapkowe

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki