Pasta z awokado z chrupiącą bagietką

Pasta z awokado z chrupiącą  bagietką

 

 

Zdjęcie - Pasta z awokado z chrupiącą  bagietką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

składniki:

1 awokado

100 g białego sera

2 ząbki czosnku

papryka ostra do smaku

1 łyżka sezamu

1 łyżka soku z cytryny

olej

1/2 bagietki

 

Awokado przekroić, wydrążyć z pestki, obrać i pokroić w małe kawałki. Razem z białym serem wrzucić do blendera , dodać zmiażdżone 2 ząbki czosnku i sok z cytryny. Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę. Bagietkę pokroić w plasterki i skropić olejem z dwóch stron. Bagietkę wrzucić na rozgrzaną grillową patelnię i zrumienić z dwóch stron na złoty kolor.

Z przygotowanej pasty uformować kuleczki( do tego świetnie nadaje się łyżka do wycinania arbuza), posypać delikatnie sezamem i ostrą papryką. Do boku położyć chrupiącą bagietkę.

 

 

 

Zdjęcie - Pasta z awokado z chrupiącą  bagietką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pasta z awokado z chrupiącą  bagietką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pasta z awokado z chrupiącą  bagietką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów