Pasta twarogowo - jajeczna z tuńczykiem
Jeśli komuś znudziła się wędlina proponuję szybką, łatwą do zrobienia i bardzo smaczną pastę do kanapek. Robi się ją w 10 minut. Warunkiem jest jedynie to, że trzeba lubić ryby i biały ser. No bo jajka to chyba wszyscy lubią:)
Składniki:
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 20-30 dag białego sera
- 3-4 jajka
- 3-4 łyżki majonezu (dałam w połowie zmieszany z jogurtem naturalnym)
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo. W tym czasie osączyć tuńczyka z zalewy i rozdrobnić go. Połączyć z rozdrobnionym białym serem. Ugotowane i obrane jajka dodać do masy twarogowo - tuńczykowej. Dodać też posiekaną pietruszkę i majonez. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko razem wymieszać.
Smacznego:)