Pasta twarogowo - jajeczna z tuńczykiem

Jeśli komuś znudziła się wędlina proponuję szybką, łatwą do zrobienia i bardzo smaczną pastę do kanapek. Robi się ją w 10 minut. Warunkiem jest jedynie to, że trzeba lubić ryby i biały ser. No bo jajka to chyba wszyscy lubią:)

Zdjęcie - Pasta twarogowo - jajeczna z  tuńczykiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 20-30 dag białego sera
  • 3-4 jajka
  • 3-4 łyżki majonezu (dałam w połowie zmieszany z jogurtem naturalnym)
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

 

Jajka ugotować na twardo. W tym czasie osączyć tuńczyka z zalewy i rozdrobnić go. Połączyć z rozdrobnionym białym serem. Ugotowane i obrane jajka dodać do masy twarogowo - tuńczykowej. Dodać też posiekaną pietruszkę i majonez. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko razem wymieszać.

Smacznego:)

Przepisy z tych kategorii

Dobry chleb na zakwasie

Dobry chleb na zakwasie

napiecyku napiecyku
napiecyku

Tarta de Santiago – szybkie migdałowo-cytrynowe ciasto pielgrzyma
1

Tarta de Santiago – szybkie mi…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

Donuty jogurtowe z cynamonem

Donuty jogurtowe z cynamonem

napiecyku napiecyku
napiecyku

Skagnerora – szwedzka sałatka krewetkowa
1

Skagnerora – szwedzka sa…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Szybkie podpłomyki

Szybkie podpłomyki

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Rafalleo z czarną porzeczką (bez pieczenia)

Rafalleo z czarną porzeczką (b…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki