Pasta śniadaniowa z awokado i szpinakiem
Zdrowych dań nigdy nie za dużo. Taka pasta wspaniale pasuje do chlebka jak i do warzyw np do selera naciowego. Polecam zdrowo smacznie pysznie.
Pasta śniadaniowa z awokado i szpinakiem
składniki
25 dag twaróg,
2 szt awokado,
10 szt liście szpinaku,
2 ząbki czosnek,
Sól,
pieprz,
1 łyżka jogurtu naturalnego
Twaróg półtłusty kruszymy i mieszamy z jogurtem naturalnym . Dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę awokado. Szpinak myjemy osuszamy w wirówce do sałaty i siekamy , kroimy w paseczki , dodajemy do pasty. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek . Mieszamy i chłodzimy . Podajemy do pieczywa lub warzyw surowych np selera naciowego.